مصرف روزانه 600 تن لبنیات محلی در خراسان رضوی/ لزوم تدوین استاندارد اجباری برای شیرخام



به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سید جواد حسینی در نشست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان افزود: 600 تن لبنیات سنتی تولید استان از طریق 160 کارگاه سنتی و 600 مغازه لبنیاتی که 400 واحد آن فاقد مجوز هستند، توزیع می شود.
وی اظهار کرد: این در حالی است که نه دامپزشکی و استاندارد و نه دانشگاه علوم پزشکی هیچیک به صورت کامل بر تولید و توزیع لبنیات سنتی نظارت ندارند.
وی گفت: نتیجه تازه ‌ترین پژوهش‌ ها نشان می ‌دهد، بطور متوسط 20 درصد از سهم لبنیات مصرفی مردم از شیرهای فله ‌ای و به اصطلاح محلی تامین می ‌شود.

* لزوم تدوین استاندارد اجباری برای شیر خام
معاون استاندار خراسان رضوی افزود: اغلب شیرهای مورد استفاده واحدهای سنتی فاقد شناسنامه هستند و نظارت و تهیه استاندارد برای شیر خام سنتی و فراورده های لبنی ضروری به نظر می رسد لذا تدوین استاندارد اجباری برای شیر خام باید با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی در دستور کار اداره کل استاندارد قرار گیرد و با توجه به اهمیت موضوع از طریق شورای عالی سلامت کشور نیز استاندارد اجباری شیر پیگیری شود.
حسینی با بیان اینکه متولی نظارت بر تولید و توزیع شیر سنتی نیز باید مشخص گردد، اظهار کرد: دفتر بازرسی و نظارت استانداری باید با هماهنگی دادگستری استان و با نگاه به ظرفیت های قانونی دستگاه های اجرایی، متولی این موضوع را مشخص نماید.
وی گفت: استانداردهای فعالیت واحد های سنتی عرضه شیر نیز باید تدوین شود و اداره کل دامپزشکی استان طرح چگونگی تولید و عرضه شیر خام را برای تصویب به کارگروه سلامت ارائه نماید.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: کمیته بررسی ارتقای کیفی شیرخام با مسئولیت دفتر اجتماعی استانداری و عضویت دفتر اقتصاد و دستگاه های ذیربط تشکیل شود تا از طریق این کمیته بتوان بر فرآیند ارتقای کیفی فراورده های لبنی نظارت نمود.
حسینی اظهار کرد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت نیز برخورد با واحد های لبنی فاقد مجوز را در دستور کار خود قرار داده و گزارش فعالیت خود را به کارگروه ارائه نماید.
وی با اشاره به سند کشوری امنیت غذا و تغذیه گفت: امنیت غذایی و امنیت تغذیه ای از عوامل اجتماعی موثر بر سلامت محسوب می شوند و ناامنی غذایی و تغذیه ای علاوه بر تاثیر جسمی تبعات اجتماعی و روانی نیز به دنبال دارد.
وی افزود: بیماری هایی که در اثر تغذیه ناکافی ایجاد می شوند نظیر کمبود ریز مغذی ها و همچنین بیماری هایی که در نتیجه تغذیه بیش از حد ایجاد می شوند نظیر بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، چاقی، دیابت، سنگ های صفراوی، پوسیدگی دندان و برخی بیماری های گوارشی نیازمند توجه ویژه به تغذیه است.
نشست کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و با محوریت عرضه شیر خام و فراورده های لبنی برگزار شد.
3221 / 6053 خبرنگار: ناصر اسدزاده هروی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم



انتهای پیام /*










شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

پاسخ دهید